Ana Sayfa » Blog » Halı Bakımı İpuçları

Halı Bakımı İpuçları

Halı temizliğinde öncelik, halıları düzenli bir şekilde süpürmek olmalıdır. Ancak bu uygulama her gün yapılsa da zaman içinde, süpürgenin ulaşamadığı tozlar, kirler ve hatta küfler halıda kendilerine sabit yer edinir. Bu sebeple belirli aralıklarda daha derinlemesine temizlik yapmak gerekir.

Eğer halınızın bir ucu odadaki mobilyanın altında kalmak zorunda ise bu halınızın yönünü her ay değiştirmenizde fayda var. Hatta mobilyanın ayak kısmının altına bir ya da 2 parça kauçuk ya da paspas koyarsanız halınızın yüzeyinde mobilyanın ayak izinin oluşmasını da engellemiş olursunuz. Buna rağmen halınızın yüzeyinde iz kalıyor ise hemen halıdaki izin üstüne birkaç parça buz küpü koyun ve bu buzların kendiliğinden erimesini bekleyin ve sonrasında da ıslanmış olan halı yüzeyini saç kurutma makinesi yardımı ile iyice kurutun.

Halınızın üzerinde olan taze yağlı lekelerin üstüne tuz ya da karbonat serpip en az 1 saat kadar bu şekilde bekletin ve 1 saatin sonunda süpürge ile lekeyi temizleyin.

Batıkent Akarsu Halı Yıkama Halı Bakımı İpuçları

Eskimiş olan halınızın solmuş olan rengini yeniden canlandırabilmek için 1 litre kadar suyun içerisine 1 yemek kaşığı kadar tuz ile sadece 2 çay kaşığı kadar limon tuzu ekleyin ve bu karışım ile halınızı iyice silin. Silme işleminden sonra halınızın iyice kuruduğundan ancak fazlaca güneş ışığı almamasından emin olun.

Sentetik türden olan halılarınızın çok daha kolay bir şekilde temizlenmesi için biraz mısır nişastasını halılarınıza iyice serpin ve ardından iyice süpürün. Bu sayede halınızın içine işlemiş olan tozları dahi süpürge ile alabileceksiniz.

Çay, kakao ya da kahve lekeleri

Halınızın üzerinde olan çay, kakao ya da kahve lekelerini temizlemek için gliserin eklediğiniz soğuk suyu kullanabilirsiniz. Karışıma ölçü olarak 1 litre kadar suya 1 yemek kaşığı ölçeğini kullanabilirsiniz.

Halınızın üzerinde mürekkep lekesi bulunuyor ise fırçanızı sıcak suya batırın ve bu fırça ile mürekkep lekesin i iyice çıkartın. Lekeyi çıkardıktan sonra halınızı arap sabunundan başka bir şeyle yıkamamanız lazım.

Halınızdaki mum lekelerini temizlemek için halınızın üzere 3-4 parça kağıt havlu koyun ve ütü yardımı ile mum lekesini eritin. Bazı durumlarda bu işlem 2 ya da 3 defa daha tekrarlanması gerekebilir.

Sorumluluk Reddi

Bu İnternet Sitesinde, okuduğunuz, dinlediğiniz veya gördüğünüz her türlü içeriği yalnızca bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Akarsu Halı Yıkama Hizmetleri, bu İnternet Sitesinde yer alan bilgilerin doğru ve güncel olması konusunda büyük bir özen göstermektedir. Ancak; İnternet Sitesi veya içeriği ile ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir. Yani hususi olarak; İnternet Sitesi ve sunulan bilgilerin veya bağlantı verdiği içeriklerin kesinliği, eksiksizliği, yasalara uygunluğu, güncelliği, kullanılabilirliği veya doğruluğu ile ilgili herhangi bir sorumluluk üstlenmemektedir. Akarsu Halı Yıkama Hizmetleri, bu İnternet Sitesinin kullanımının herhangi bir sorunu beraberinde getirmeyeceğini veya bağlantınızın kesilmeyeceğini de aynı şekilde temin etmemektedir. Akarsu Halı Yıkama Hizmetleri, İnternet Sitesinde yer alan eskimiş bilgileri kaldırmakla veya güncellemekle veya düzeltmekle yükümlü değildir. Akarsu Halı Yıkama Hizmetleri ayrıca, bu İnternet Sitesinde yer alan bilgileri dilediği vakit, önceden bildirmeksizin, düzeltme, genişletme veya herhangi diğer bir şekilde yeniden düzenleme hakkını saklı tutmaktadır.